Бібліотекар – людина особлива!

Бібліотекар – професія, яка поєднує, захоплює особливих людей: духовних, освічених і самовідданих.

Такою особистістю є бібліотекар книгозбірні села Бабин – Гараджук Марія Василівна. Вона є прикладом людини, яка не просто закохана у свою професію, але багато зробила для підвищення її рівня та престижу.

Марія наділена професійною інтуїцією до інновацій, ціле спрямовує свої ідеї у практику. Завжди доброзичлива, вона створює навколо себе атмосферу дружби і щирої приязні.

У 1997 році закінчила Калуське державне училище культури та отримала диплом молодшого спеціаліста «Бібліотекознавство. Бібліографія», здобувши кваліфікацію бібліотекар.

Це молодий спеціаліст, який постійно у пошуку. Тому змін у книгозбірні безліч і стосуються вони всіх напрямів і форм роботи.

Пора юності – це час заперечень багатьох стереотипів, а інколи і традицій, серед яких є перевірені досвідом народу, що стали його моральним надбанням.

Марія Василівна не залишається осторонь негативних явищ, особливо помітних у підлітковому середовищі, допомагає юним читачам зберегти особистість, адаптуватися в складному світі людських відносин, знайти своє місце у житті. Для цього бібліотекар намагається надати їм якомога більше різноманітної і потрібної інформації.

Марія свою масову роботу бібліотеки спрямовує на виховання у юнаків та дівчат таких рис, як доброта, людяність, взаємодопомога, почуття обов’язку і честі.

Для читачів організовує виставки, перегляди літератури, що віддзеркалює зміни в нашому суспільстві і розкриває найбільш гострі проблеми, котрі хвилюють молодь.

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архів публікацій